Nova fornada de voluntaris per les ADF del Bages i el Moianès

El Palau Firal de Manresa ha estat aquest cap de setmana el lloc on finalment, aspirants a carnet Verd de les ADF han pogut fer la formació presencial, algun d’ells després d’un any d’haver fer el teòric en línia.

Amb l’arribada de la COVID19, el Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya, va accelerar un projecte que tenia de feia temps per tal de fer formació en línia per als aspirants a ser voluntaris de l’ADF i també per altres formacions u reciclatge per al que ja ho són.

Aquesta plataforma que ja compta amb més de 1300 usuaris ha servit perquè els aspirants a ADF, durant temps de confinament i fins avui,  puguin fer el curs de preparació per l’obtenció del carnet Verd, el primer que s’ha de tenir per ser voluntari de qualsevol ADF.

Aquest curs culmina amb unes Jornades presencials que, gairebé un any més tard, ha trobat la manera d’acabar el curs fent 5 jornades, tres en dissabte i dues entre setmana per tal de poder atendre els 160 aspirants de les comarques del Bages i el Moianès, dividit en grups de 30 i amb totes les normes de seguretat segons protocol COVID.

Les jornades presencials serveixen per repassar tot el que ja s’ha fet en línia i alhora es posa a la pràctica: que són les ADF? El Secretariat , la Federació… cartografia, comunicacions i vehicles.

Un cop realitzat, poden començar els tràmits per l’obtenció del carnet Verd amb el qual podran començar a realitzar tasques de suport en incendis forestals.